flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді КГС ВС обговорили з іноземними колегами актуальні питання у сфері інтелектуальної власності

13 вересня 2018, 17:39

13 вересня 2018 року у КГС ВС відбулася зустріч із представниками Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) та Федералістського товариства правових та суспільно-політичних досліджень (США).

У заході взяли участь заступник Голови ВС, голова КГС ВС Богдан Львов, судді КГС ВС Володимир Селіваненко та Ірина Булгакова, начальник відділу забезпечення діяльності голови та заступника голови КГС ВС Тетяна Воляновська, директор Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності НАПрН України Олена Орлюк, заступник директора департаменту інтелектуальної власності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Богдан Падучак, директор з питань міжнародного співробітництва Федералістського товариства правових та суспільно-політичних досліджень Джим Келлі та його заступник Пол Ціммерман, а також помічник керівника програм Департаменту ВОІВ з питань співробітництва з країнами з перехідною економікою та розвинутими країнами Олександр Шевченко.

Під час зустрічі голова КГС ВС Богдан Львов розповів іноземним гостям про передумови і перспективи створення в Україні Вищого суду з питань інтелектуальної власності, структуру та організацію роботи, спеціалізацію палат КГС ВС тощо.

«За період функціонування системи господарських судів нам вдалося підготувати фахівців у сфері інтелектуальної власності. Сподіваємось, що відповідні знання, зокрема щодо процедури арбітражу, медіації позитивним чином будуть реалізовані і в новелах чинного законодавства», – зазначив очільник суду.

Крім того, Богдан Львов наголосив, що багаторічний досвід і напрацювання суддів господарських судів втілені у «Посібнику для суддів з інтелектуальної власності». За його словами, цей практичний довідник щодо судового розгляду справ у сфері захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності сприятиме формуванню єдиних підходів і забезпеченню ефективного судочинства.

У свою чергу Джим Келлі розповів про головні аспекти діяльності ВОІВ, а саме: сприяння охороні інтелектуальної власності в усьому світі шляхом забезпечення співробітництва між державами та забезпечення адміністративного управління багатосторонніми договорами, що регулюють правові та адміністративні аспекти інтелектуальної власності, обмін інформацією, надання технічної, організаційної та консультативної допомоги державам-членам ВОІВ, сприяння у розв’язанні спорів у сфері інтелектуальної власності між суб’єктами приватного права тощо.

На завершення зустрічі учасники подякували за конструктивний діалог і висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю.