flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівник апарату Верховного Суду Ольга Булка зустрілася з експертами Групи підтримки Вищого антикорупційного суду

07 вересня 2018, 17:11

Зустріч відбулася 7 вересня 2018 року за ініціативи експертів Групи підтримки Вищого антикорупційного суду (ВАКС), які вперше завітали до України.

Європейський Союз відіграє провідну роль у координації процесу висування кандидатів на посади Громадської ради міжнародних експертів. Разом з тим Європейський Союз також надає підтримку Державній судовій адміністрації України у процесі створення та запуску роботи Вищого антикорупційного суду. Задля досягнення цієї мети було створено Групу підтримки ВАКС, до якої належать  високопрофесійні та відомі міжнародні експерти у сфері судочинства та судового адміністрування. Основним завданням Групи є допомога у вирішенні технічних завдань щодо створення Вищого антикорупційного суду та налагодження його подальшої роботи згідно з визначеними часовими межами та відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії. На думку експертів, це сприятиме ефективному функціонуванню та виконанню покладених на ВАКС обов’язків.

Керівник апарату ВС Ольга Булка поінформувала експертів про структуру Верховного Суду, позитивний досвід роботи суду та виклики під час формування апарату ВС. Особливий інтерес експерти виявили до таких питань: процес організації нового суду (послідовність дій, перелік бізнес-процесів та документів, які необхідно підготувати для повноцінного функціонування новоствореної установи); проблеми, перепони та помилки, яких можна уникнути під час формування ВАКС; відбір на посади до апарату нового суду (які вакансії слід заповнити в першу чергу, оптимальна кількість працівників, яка може бути переведена з аналогічних установ); організація ІТ‑забезпечення нового суду тощо.

У зустрічі взяли участь старший експерт з судового адміністрування Групи підтримки ВАКС Герман фон Гебель, старший проектний менеджер Групи підтримки ВАКС Тіна Голетіані, юрист Групи підтримки ВАКС Марта Басистюк, антикорупційний експерт Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні Галина Кохан та начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду Ліна Губар.