flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Верховного Суду взяли участь у міжнародному правовому форумі

06 вересня 2018, 18:10

Суддя Великої Палати Верховного Суду, Голова Ради суддів України Олег Ткачук і суддя Великої Палати Верховного Суду Віталій Уркевич долучилися до Правового форуму, організованого в рамках проекту «Допомога Україні та Грузії в запровадженні правових реформ». Захід проводиться 5–8 вересня 2018 року в Навчальному центрі Національної судової адміністрації в м. Молетай (Литва).

Участь у Правовому форумі беруть представники судової влади Литви, України та Грузії. З доповіддю виступив Голова Верховного Суду Литовської Республіки Рімвидас Норкус.

Присутні обмінялися думками щодо ролі органів суддівського врядування у забезпеченні незалежності судів; ефективного судового адміністрування; судової дисциплінарної практики; відбору суддів та просування по службі; посилення співпраці судів з іншими органами державної влади у сфері захисту прав людини; підвищення рівня довіри суспільства до судів; електронного правосуддя; судових комунікацій та зв’язків зі ЗМІ.

Учасники форуму також мають можливість ознайомитися з досвідом судового адміністрування в Литві та впровадження новацій у судочинстві на прикладі Вільнюського окружного суду.