flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС Валентина Данішевська взяла участь у заході LHS Discussion Hub «Судова реформа: проміжні результати та нові виклики»

21 серпня 2018, 10:22

На заході LHS Discussion Hub «Судова реформа: проміжні результати та нові виклики» говорили про проміжні результати судової реформи, роботу Верховного Суду, кваліфікаційне оцінювання та про майбутні конкурси до ВС і Вищого антикорупційного суду.

Голова ВС Валентина Данішевська зазначила, що судова реформа є однією з найскладніших, оскільки, з одного боку, потрібно задовольнити вимоги суспільства, а з іншого боку, – забезпечити незалежність суддів. «Наше основне завдання сьогодні – показати якомога кращі результати судової реформи. Потрібно певною мірою змінювати судову практику, для того, щоб українська практика відповідала європейській, насамперед Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод».

Водночас не менш важливим є виконання судових рішень. «Держава повинна вчитися виконувати судові рішення добровільно. Ми будемо працювати з урядом, щоб рішення у зразкових справах виконувалися відносно всіх осіб, яких вони стосуються», – наголосила Валентина Данішевська. Загалом же, вважає Голова Верховного Суду, Україні потрібно досягти як мінімум такого рівня захисту певного права, щоб до суду достатньо було звернутися один раз.

Коментуючи питання щодо важливості єдності судової практики, Валентина Данішевська звернула увагу, що єдність буде забезпечуватися через розгляд конкретних справ, а не через абстрактні роз'яснення.