flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Велика Палата Верховного Суду оголосила перерву у розгляді справи

10 липня 2018, 17:50

Сьогодні, 10 липня 2018 року, Велика Палата Верховного Суду розглядала справу № 802/2196/17-а (провадження № 11-308заі18) за апеляційними скаргами Федишена Р.В. та інших скаржників  на рішення Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду від 12 березня 2018 року у зразковій справі за позовом Федишена Р.В. до ліквідаційної комісії Управління Міністерства внутрішніх справ України у Вінницькій області, третя особа – Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області про визнання бездіяльності неправомірною і зобов'язання вчинити дії.

Спір у цій справі виник у зв’язку з різним тлумаченням учасниками справи положень законодавства щодо переліку видів грошового забезпечення військовослужбовців та його розмірів, що належить враховувати при перерахунку пенсії.

Зазначеним рішенням Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду від 12 березня 2018 року, ухваленим за результатами розгляду зразкової справи, в задоволенні позову відмовлено.

У цьому рішенні Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду додатково зазначив, що його висновки в цій зразковій справі належить застосовувати в справах щодо звернення пенсіонерів органів внутрішніх справ, яким призначено пенсію згідно із Законом України від 9 квітня 1992 року № 2262-ХІІ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб», до суду з адміністративними позовами щодо виготовлення та направлення до органів Пенсійного фонду України нової довідки про розмір грошового забезпечення із зазначенням основних і додаткових видів грошового забезпечення.

 У ході апеляційного провадження Велика Палата Верховного Суду заслухала сторони та приєднала нові докази, у зв’язку з чим оголосила перерву у розгляді справи.