flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Різні підходи до тлумачення та неоднакове застосування положень ч.5 ст.72 КК щодо зарахування строку попереднього ув’язнення у строк відбування покарання стали причиною передачі провадження на розгляд ВП

21 червня 2018, 11:15

14 червня 2018 року колегія суддів Другої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду передала кримінальне провадження щодо засудженого за вчинення крадіжок Ж. на розгляд Великої Палати. Підставами для передачі провадження стало те, що після набуття чинності Законом України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув’язнення» (№ 2046-VIII) з 21 червня 2017 року поширюється практика неоднакового застосування положень ч. 5 ст. 72 КК України в багатьох судах України, існують неоднакові правові позиції колегій суддів ККС ВС щодо застосування норм КК України про зарахування строку попереднього ув’язнення у строк відбування покарання, висловлюються різні підходи до тлумачення застосування цієї норми серед науковців, а також спостерігаються неоднозначні позиції сторін обвинувачення та захисту із зазначеного питання у різних кримінальних провадженнях. Вирішення цієї правової проблеми сприятиме формуванню єдиної правозастосовної практики.

Ознайомитися з ухвалою про передачу провадження на розгляд Великої Палати можна за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/74777572.