flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВС взяла участь у роботі VII Всеукраїнського форуму ААУ з публічного права та фінансово-банківських питань

18 червня 2018, 17:23

Суддя Великої Палати Верховного Суду Олена Кібенко взяла участь у роботі VII Всеукраїнського форуму Асоціації адвокатів України з публічного права та фінансово-банківських питань, який відбувся 15 червня 2018 року.

Під час виступу Олена Кібенко розповіла учасникам форуму про правові позиції, сформовані Великою Палатою при вирішенні однієї з найскладніших і масових категорій господарських і адміністративних спорів, пов’язаних із нікчемністю договорів неплатоспроможних банків. Вона висвітлила також правові висновки Верховного Суду, що стосуються іпотеки, поруки, відповідальності бенефіціарних власників.

Олена Кібенко відповіла також на численні запитання учасників зустрічі – щодо права акціонера подати позов про визнання недійсним рішення НБУ про виведення банку з ринку, про можливість віднесення до категорії нікчемних платіжних операцій, які виконувалися банком за дорученням клієнта – власника рахунку іншій особі, статус проблемного банку і його вплив на дійсність операцій та договорів, укладених з таким банком.

Жваву дискусію викликало питання щодо необхідності повернення процедури виведення неплатоспроможного банку з ринку під контроль господарських судів для запобігання незаконним діям Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.