flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВП ВС розгляне питання щодо порядку розпорядження земельними ділянками, які належать до земель оборони

08 червня 2018, 17:54

12 червня 2018 року Велика Палата Верховного Суду розгляне справу № 916/3727/15 за позовом заступника військового прокурора Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України в інтересах держави в особі Адміністрації Державної прикордонної служби України, Військової частини 1485 до Ізмаїльської міської ради Одеської області, ТОВ «Дунайбункер», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивачів: Кабінет Міністрів України, Відділ Держгеокадастру в м. Ізмаїл Одеської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів: Соколюк М. І., Вовченко О. В., про визнання недійсним договору оренди та витребування земельної ділянки за касаційною скаргою ТОВ «Дунайбункер» на постанову Одеського апеляційного господарського суду від 1 листопада 2017 року та рішення Господарського суду Одеської області від 13 вересня 2017 року.

На розгляд Великої Палати Верховного Суду справу передала колегія суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду відповідно до ч. 5 ст. 302 ГПК України в редакції Закону України від 3 жовтня 2017 року № 2147-VІІІ «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів». Колегія суддів вважає, що справа містить виключну правову проблему і така передача необхідна для забезпечення розвитку права та формування єдиної правозастосовної практики у застосуванні судами положень законів України «Про управління об’єктами державної власності», «Про використання земель оборони», «Про правовий режим майна у Збройних Силах України», ст. 120 ЗК України, ст. 377 ЦК України.

 З ухвалою Великої Палати Верховного Суду про прийняття та призначення справи до розгляду можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/74021926.