flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВП ВС розгляне питання щодо моменту втрати чинності скасованих адміністративним судом постанов НБУ та рішень Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

08 червня 2018, 17:43

12 червня 2018 року Велика Палата Верховного Суду розгляне справу № 911/2666/15 за позовом ПАТ «Златобанк» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «Златобанк» Славінського В. І. до ТОВ «ТЛК «Арктика», Києво-Святошинського РУЮ в особі Реєстраційної служби Києво-Святошинського РУЮ, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: НБУ, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, ТОВ «Пашківочка», ТОВ «Пашківка», Якіменко О. А., третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача – ПАТ «Ощадбанк», про визнання договору недійсним та застосування наслідків недійсності правочину за касаційною скаргою ПАТ «Ощадбанк» на постанову Київського апеляційного господарського суду від 6 лютого 2018 року.

На розгляд Великої Палати Верховного Суду справу передала колегія суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду відповідно до ч. 5 ст. 302 ГПК України в редакції Закону України від 3 жовтня 2017 року № 2147-VІІІ «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів». Колегія суддів вважає, що справа містить виключну правову проблему і така передача необхідна для забезпечення розвитку права та формування єдиної правозастосовної практики у вирішенні питання моменту втрати чинності скасованих адміністративним судом постанов НБУ та рішень Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що є необхідним для з’ясування наявності повноважень уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на підписання позовної заяви.

 З ухвалою Великої Палати Верховного Суду про прийняття та призначення справи до розгляду можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/74188568.