flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВП ВС розгляне питання щодо порядку застосування статей 387 і 388 ЦК України у поєднанні з приписами ст. 268 ЦК України при розгляді справ за позовами прокурорів про витребування на користь держави незаконно отриманих земельних ділянок

08 червня 2018, 17:29

13 червня 2018 року Велика Палата Верховного Суду розгляне справу № 362/44/17 за позовом першого заступника прокурора Київської області в інтересах держави в особі Іванковичівської сільської ради Васильківського району Київської області до Іванової І. М. та Мазаракі Н. А. про витребування земельних ділянок із чужого незаконного володіння за касаційними скаргами відповідачів на рішення Апеляційного суду Київської області від 23 листопада 2017 року.

На розгляд Великої Палати Верховного Суду справу передала колегія суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду відповідно до ч. 5 ст. 403 ЦПК України в редакції Закону України від 3 жовтня 2017 року № 2147-VІІІ «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів». Колегія суддів дійшла висновку, що справа містить виключну правову проблему і така передача необхідна для забезпечення розвитку права та формування єдиної правозастосовної практики щодо порядку застосування положень статей 387 і 388 ЦК України у поєднанні з приписами цього кодексу, які регулюють позовну давність, при розгляді справ  за позовами прокурорів про витребування на користь держави незаконно отриманої земельної ділянки.

 З ухвалою Великої Палати Верховного Суду про прийняття та призначення справи до розгляду можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/74022141.