flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Досягнення та подальші кроки судової реформи в Україні

06 червня 2018, 14:05

Верховний Суд спільно з Радою з питань судової реформи, проектом Ради Європи «Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини» і газетою «Юридическая практика» провели 1 червня 2018 року конференцію «Судова реформа в Україні: досягнення та подальші кроки» (далі – Конференція).

Участь у Конференції взяли Голова ВС Валентина Данішевська, заступник Голови ВС, голова Касаційного господарського суду у складі ВС Богдан Львов, Секретар Великої Палати ВС Всеволод Князєв, голова Касаційного адміністративного суду у складі ВС Михайло Смокович, суддя Великої Палати ВС Лариса Рогач, суддя Касаційного адміністративного суду у складі ВС Володимир Кравчук, суддя Касаційного цивільного суду у складі ВС Алла Лесько, голова Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо, спеціальний представник Генерального секретаря Ради Європи в Україні Режі Брійя, голова Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи Ханне Юнкер, члени  Ради з питань судової реформи, представники органів судової влади, провідні науковці та правники.

Всеволод Князєв, зазначивши про певні позитивні зрушення та перші результати судової реформи в Україні, наголосив: «Прийняті процесуальні кодекси та внесені зміни до законодавства спрямовані на комплексне подолання проблем неузгодженості та непослідовності судової практики, на що неодноразово звертали увагу міжнародні партнери».

Верховний Суд отримав новий інструментарій для досягнення основної мети судової реформи – забезпечення єдності судової практики. Суддям ВС необхідно активно працювати над формуванням правових позицій, застосовуючи наявні процесуальні механізми, зауважив Секретар Великої Палати ВС. Всеволод Князєв розповів про функції, принципи діяльності, організацію роботи, інструменти забезпечення єдності судової практики та обов’язковість правових висновків Верховного Суду.