flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати судової реформи обговорили на конференції

06 червня 2018, 12:40

Україна заклала фундамент для успіху судової реформи, хоча складний етап попереду, тому що потрібен час для перевірки та підтвердження ефективності тих змін, які відбулися. На цьому наголосила голова Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи Ханне Юнкер 1 червня 2018 року під час конференції «Судова реформа в Україні: досягнення та подальші кроки».

Рада Європи в ході аналізу українського законодавства, ревізії діяльності органів державної влади та структур дійшла висновку, що основа закладена відповідно до європейських норм, принципів і поставлених вимог, зауважила Ханне Юнкер.

На її думку, початок роботи нового Верховного Суду є відображенням визначального періоду для впровадження реформи та загалом для судової системи. Реформування судочинства актуальне для України протягом тривалого часу, ще з моменту вступу до Ради Європи у 1995 році, проте активна фаза розпочалася і триває тільки останні 2-3 роки.

Звичайно, перетворення не обмежуються інституційними змінами, питання полягає не тільки в прийнятті нового законодавства чи створенні установ. Справжнім показником успіху має бути підтвердження громадянами того, що спори вирішуються чесно, робота в судах організована добре. Так, зроблено величезний прорив, але історія триває, підсумувала голова Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи.