flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВП ВС розгляне питання щодо застосування ст. 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод при розгляді справ про повернення земельної ділянки у державну власність

01 червня 2018, 16:46

13 червня 2018 року Велика Палата Верховного Суду розгляне справу № 369/1777/13-ц за позовом заступника прокурора Києво-Святошинського району Київської області в інтересах держави в особі Київського обласного та по місту Києву управління лісового та мисливського господарства, Державного підприємства «Київське лісове господарство» до Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області, Боянова О. В., треті особи: управління Держземагенства у Києво-Святошинському районі Київської області, ТОВ «Науково-виробнича фірма «Азімут», про визнання недійсним і скасування розпорядження, визнання державного акта на право власності на земельну ділянку недійсним, витребування земельної ділянки з незаконного володіння за заявою Боянова О. В. про перегляд ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 21 грудня 2016 року.

На розгляд Великої Палати Верховного Суду справу передала колегія суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду відповідно до підпункту 2 п. 1 розд. ХІІІ «Перехідні положення» ЦПК України в редакції Закону України від 3 жовтня 2017 року № 2147-VІІІ «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів». Судове рішення оскаржується з підстав неоднакового застосування судами касаційної інстанції різної юрисдикції ст. 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

З ухвалою Великої Палати Верховного Суду про прийняття та призначення справи до розгляду можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/74055335.