flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВП ВС розгляне питання щодо застосування ч. 3 ст. 6 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів»

01 червня 2018, 16:29

5 червня 2018 року Велика Палата Верховного Суду розгляне справу № 914/707/17 за позовом ПАТ «Укрпошта» в особі Львівської дирекції до Управління комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради про зміну розміру орендної плати та визнання протиправним нарахування індексації орендної плати за касаційною скаргою відповідача на постанову Львівського апеляційного господарського суду від 20 вересня 2017 року та рішення Господарського суду Львівської області від 21 червня 2017 року.

На розгляд Великої Палати Верховного Суду справу передала колегія суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду відповідно до підпункту 7 п. 1 розд. ХІ «Перехідні положення» ГПК України в редакції Закону України від 3 жовтня 2017 року № 2147-VІІІ «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів». Колегія суддів вважає за необхідне відступити від висновку Верховного Суду України щодо застосування норми права у подібних правовідносинах, викладеного в постанові від 27 травня 2015 року у справі № 920/49/14, стосовно розміру річної орендної плати за оренду нерухомого майна бюджетними організаціями, які утримуються за рахунок державного бюджету, зокрема, державними та комунальними телерадіоорганізаціями, редакціями державних і комунальних періодичних видань та періодичних видань, навчальними закладами, трудовими і журналістськими колективами, підприємствами зв’язку, що їх розповсюджують.

З ухвалою Великої Палати Верховного Суду про прийняття та призначення справи до розгляду можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/73868770.