flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВП ВС розгляне питання щодо застосування законодавчих норм стосовно передачі земельних ділянок із земель державної власності у приватну власність із зміною їх цільового призначення

29 травня 2018, 15:12

30 травня 2018 року Велика Палата Верховного Суду розгляне справу № 367/2271/15-ц за позовом першого заступника прокурора Київської області Грабця І. Н. в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Київської обласної державної адміністрації, Національного університету біоресурсів і природокористування України до Бучанської міської ради Київської області, Калетнік Г. В., треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Шляхтіна Л. І., Прилепа Р. А. та інші про визнання недійсними рішень, скасування рішень про державну реєстрацію та витребування земельних ділянок із незаконного володіння за заявою заступника Генерального прокурора України Стрижевської А. А. про перегляд ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ від 5 липня 2017 року.

На розгляд Великої Палати Верховного Суду справу передала колегія суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду відповідно до підпункту 2 п. 1 розд. ХІІІ «Перехідні положення» ЦПК України в редакції Закону України від 3 жовтня 2017 року № 2147-VІІІ «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів». Судове рішення оскаржується з підстав неоднакового застосування судами касаційної інстанції різної юрисдикції статей 84, 92, 122, 141, 142 ЗК України, ст. 63 Закону України «Про вищу освіту», Закону України «Про управління об’єктами державної власності».

З ухвалою Великої Палати Верховного Суду про прийняття та призначення справи до розгляду можна ознайомитися за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/73565626.