flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВП ВС розгляне питання щодо застосування законодавчих норм про приватизацію державного житлового фонду

29 травня 2018, 15:09

30 травня 2018 року Велика Палата Верховного Суду розгляне справу № 761/3063/16-ц за позовом Зігури Т. П., Зігури Є. В. до Державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів ім. Олександра Довженка», третя особа – Міністерство культури України, про зобов’язання вчинити дії щодо безоплатної передачі квартири шляхом приватизації у спільну сумісну власність позивачів за заявою Зігури Є. В. про перегляд рішення Апеляційного суду м. Києва від 7 лютого 2017 року та ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 27 вересня 2017 року.

На розгляд Великої Палати Верховного Суду справу передала колегія суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду відповідно до підпункту 2 п. 1 розд. ХІІІ «Перехідні положення» ЦПК України в редакції Закону України від 3 жовтня 2017 року № 2147-VІІІ «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів». Судове рішення оскаржується з підстав неоднакового застосування судами касаційної інстанції різної юрисдикції ч. 2 ст. 3 Закону України «Про приватизацію державного майна».

З ухвалою Великої Палати Верховного Суду про прийняття та призначення справи до розгляду можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/73565804.