flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВП ВС визначить порядок застосування норм чинного законодавства щодо перебігу позовної давності за вимогами про витребування із чужого незаконного володіння земельної ділянки

21 травня 2018, 17:37

23 травня 2018 року Велика Палата Верховного Суду розгляне справу за позовом заступника прокурора Приморського району м. Одеси в інтересах держави в особі Одеської міської ради до Рудого О. М., Ємельяненко О. С., ТОВ «Івент Менджмент груп», третя особа без самостійних вимог – реєстраційна служба Одеського міського управління юстиції Державного земельного агентства у м. Одесі, про визнання незаконним і скасування державного акта на право власності на земельну ділянку, визнання договору купівлі-продажу, акта прийому-передачі нерухомого майна недійсними, витребування земельної ділянки із чужого незаконного володіння, скасування рішення про державну реєстрацію прав за заявою заступника Генерального прокурора України про перегляд ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 27 липня 2016 року.

На розгляд Великої Палати Верховного Суду справу передала колегія суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду відповідно до підпункту 2 п. 1 розд. ХІІІ «Перехідні положення» ЦПК України в редакції Закону України від 3 жовтня 2017 року № 2147-VІІІ «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів». Судове рішення оскаржується з підстав неоднакового застосування судами касаційної інстанції різної юрисдикції статей 116 і 118 ЗК України, статей 261, 388 ЦК України.

З ухвалою Великої Палати Верховного Суду про прийняття та призначення справи до розгляду можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/73869650.