flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВП ВС визначить порядок застосування ч. 4 ст. 399 КПК України в частині відкриття апеляційного провадження за скаргами на ухвали слідчих суддів про призначення позапланових перевірок

21 травня 2018, 17:34

23 травня 2018 року Велика Палата Верховного Суду розгляне кримінальне провадження за касаційною скаргою представника ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «Синтоп» Проскурні Т. В. на ухвалу Апеляційного суду Донецької області від 30 серпня 2017 року про відмову у відкритті апеляційного провадження.

На розгляд Великої Палати Верховного Суду справу передала колегія суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду на підставі ч. 5 ст. 4341 КПК України у зв’язку з наявністю виключної правової проблеми, вирішення якої необхідне для забезпечення розвитку права та формування єдиної правозастосовчої практики, а саме щодо законності відмови у відкритті апеляційного провадження за апеляційними скаргами на ухвали слідчих суддів, які не передбачені ст. 309 КПК України.

З ухвалою Великої Палати Верховного Суду про прийняття до розгляду кримінального провадження та призначення справи до розгляду можна ознайомитися за посиланням  http://reyestr.court.gov.ua/Review/73369169.