flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Без науки в галузі права судочинству не обійтися», – Михайло Смокович

18 травня 2018, 16:43

Про тісний і плідний тандем науки і практики у сфері судочинства говорив голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович під час вітального слова на Міжнародній конференції «Молодіжний науковий юридичний форум», яка відбулася сьогодні, 18 травня 2018 року, в Національному авіаційному університеті.

Від КАС ВС у конференції взяв участь також суддя Володимир Бевзенко.

Цей захід є відкритим майданчиком для спілкування між провідними науковцями, досвідченими юристами-практиками, молодими вченими та студентами. Під час форуму обговорили актуальні теми, пов’язані з процесами інтеграції у світовий науковий і освітній простір.

Михайло Смокович поінформував учасників про реформи судової влади, розповів про особливості здійснення правосуддя Верховним Судом, практику застосування норм Кодексу адміністративного судочинства України, який набрав чинності 15 грудня 2017 року. Він зазначив, що одним із ключових завдань судової реформи є підвищення вимог до суддів з боку суспільства. Для виконання поставлених завдань судді потрібно мати високий фах, наукові знання, постійно вивчати різні практики, потрібен доктринальний підхід для розв’язання конфліктів.

«Без науки в галузі права судочинству не обійтися, і це потрібно розуміти зі студентської лави», зазначив Михайло Смокович.

Голова КАС ВС побажав студентам кожну хвилину використовувати для навчання, цікавитися практикою застосування права як вітчизняними, так і міжнародними інституціями, зокрема судовими, а також набувати й технічних знань, оскільки незабаром без володіння комп’ютерними технологіями неможливо буде забезпечувати судочинство.

М. Смокович побажав учасникам конференції плідної праці й зазначив, що саме під час таких заходів студенти, юристи-практики і науковці отримують нову інформацію, обговорюють проблемні питання, які дають новий поштовх для навчання.