flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВП ВС визначить порядок застосування норм Закону України «Про виконавче провадження» стосовно юридичної особи, що перебуває в стані ліквідації за рішенням власника

11 травня 2018, 14:55

16 травня 2018 року Велика Палата Верховного Суду розгляне справу за скаргою ліквідатора ТОВ «Дорпром» Прохорова В. С., заінтересовані особи: Солдатов В. В., фізичні особи – підприємці Матійчук М. Є., Матійчук О. В., Сааков В. Г., Саакова О. М., Григорян Л. М., ТОВ «Славич»,  на дії та бездіяльність головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Іванюти І. М., державного виконавця відділу примусового виконання рішень державної виконавчої служби України Юхименко О. С. за касаційною скаргою Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України на ухвалу Заводського районного суду м. Миколаєва від 10 травня 2016 року та ухвалу апеляційного суду Миколаївської області від 22 червня 2016 року.

На розгляд Великої Палати Верховного Суду справу передала колегія суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду,  яка вважає за необхідне відступити від висновку, викладеного в постанові Верховного Суду України від 1 грудня 2015 року у справі № 818/8714/13-а про те, що виконання рішень про задоволення вимог кредиторів юридичної особи, що перебуває в стані ліквідації, передбачено саме ліквідаційною комісією в ході ліквідаційної процедури, а не державним виконавцем у порядку, встановленому Законом № 606-XIV.

З ухвалою Великої Палати Верховного Суду про прийняття та призначення справи до розгляду можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/73188733.