flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВП ВС визначить порядок застосування норм щодо права пасажира на компенсацію у разі відмови у перевезенні, скасування чи тривалої затримки авіарейсів

23 квітня 2018, 10:06

8 травня 2018 року Велика Палата Верховного Суду розгляне справу № 761/18854/14-ц за позовом Вишемирської І. Г., Вишемирського М. І., Вишемирської-Піддубної Л. О. та інших до Приватного акціонерного товариства «Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України», «Emirates Airlane» в особі Представництва «ЕмірейтсЕрлайн» в Україні, третя особа – Товариство з обмеженою відповідальністю «Вімед», про захист прав споживачів, сплату компенсацій і відшкодування шкоди за заявою Приватного акціонерного товариства «Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» про перегляд рішення Шевченківського районного суду міста Києва від 30 квітня 2015 року, рішення Апеляційного суду міста Києва від 6 липня 2016 року й ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 18 жовтня 2017 року.

На розгляд Великої Палати Верховного Суду справу передала колегія суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду відповідно до підпункту 2 п. 1 розд. ХІІІ «Перехідні положення» ЦПК України в редакції Закону України від 3 жовтня 2017 року № 2147-VІІІ «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів». Судове рішення оскаржується з підстав неоднакового застосування судами касаційної інстанції різної юрисдикції статей 100, 103–105 ПК України, Закону України «Про міжнародні договори», Монреальської та Варшавської конвенцій.

З ухвалою Великої Палати Верховного Суду про прийняття та призначення справи до розгляду можна ознайомитися за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/73188751.