flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Людей не цікавить офіційна інформація, суспільство хоче бачити людину, а не лише суддю», – суддя КАС ВС Володимир Кравчук

20 квітня 2018, 17:01

Суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду поділився досвідом комунікації з громадськістю через мережу Інтернет.

19 квітня 2018 року у Києві розпочалася дводенна конференція «Належне відправлення правосуддя – запорука громадської довіри до суду».

З вітальним словом виступили керівник програми USАID «Нове правосуддя» Девід Вон, Голова Вищої ради правосуддя, суддя Ігор Бенедисюк та керівник відділу сприяння розвитку демократії та врядування Місії Агентства США з міжнародного розвитку (USАID) в Україні, Білорусі та Молдові Томас Вайт.

З ключовою доповіддю «Довіра до суду та сприйняття громадськістю судової влади» виступила Голова Верховного Суду Валентина Данішевська.

Програма першого дня конференції передбачала розгляд чотирьох сесій.

Четверту сесію «Прозорість судової влади та зв’язки з громадськістю» розпочав суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Володимир Кравчук.

У доповіді суддя навів приклади успішного й не дуже успішного використання суддями соціальних мереж, а також торкнувся питання комунікації з громадськістю в контексті здійснення правосуддя.

Зокрема, суддя поділився досвідом комунікації Верховного Суду, а також власним досвідом комунікації через сторінку у Фейсбуку.

Він розповів, що основними каналами комунікації судді є офіційний сайт суду, офіційна сторінка суду у Фейсбуку та особисті сторінки судді у соціальних мережах.

Що стосується особистих сторінок судді в соціальних мережах, то можна впевнено говорити, що для успішної комунікації інформацію потрібно висвітлювати доступною мовою, ділитися зображеннями, створювати інфографіки.

«Людей  не цікавить офіційна інформація, суспільство хоче бачити людину, а не лише суддю», – зазначив Володимир Кравчук.

Сьогодні, 20 квітня 2018 року, захід триває, на ньому розглядаються теми щодо суддівської мантії як складової сприйняття образу судді; архітектура судів в Україні та у міжнародному контенті, а також емоції в залі судових засідань.