flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Верховного Суду Ірина Желтобрюх взяла участь у міжнародній конференції з адміністративного права

11 квітня 2018, 16:12

Минулого тижня в Німецькому університеті адміністративних наук міста Шпайер відбулася Міжнародна конференція з адміністративного права, організована спільно з Німецьким дослідницьким інститутом державного управління. У конференції взяли участь представники десяти країн світу, у тому числі країн Центральної Азії, Німеччини, Болгарії, України, Латвії та Південної Кореї.

Під час конференції учасники – судді та науковці-адміністративісти – ділилися теоретичними знаннями та практичним досвідом, обговорили актуальний стан і тенденції розвитку адміністративних процедур та адміністративно-процесуального права в країнах Європи, Центральної Азії та Південній Кореї.

Суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Ірина Желтобрюх розповіла колегам про новели Кодексу адміністративного судочинства України та результати судової реформи в нашій країні.

Суддя Одеського апеляційного суду Олександр Кравець, який також узяв участь у роботі конференції у складі української делегації, доповідав на тему історії та перспектив адміністративної процедури в Україні. Він, зокрема, зазначив, що з десяти країн, представлених на конференції, лише в Україні досі немає закону, який регулює застосування адміністративних процедур адміністративними органами, хоча перші напрацювання щодо такого документа датуються 1997 роком.

Окрім обміну досвідом між представниками країн з розвинутим адміністративним правом та адміністративним правом, що розвивається, метою конференції була підготовка майбутніх тренерів з права адміністративних процедур та адміністративного процесу.