flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВП ВС визначить порядок застосування ст. 38 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»

05 квітня 2018, 17:46

11 квітня 2018 року Велика Палата Верховного Суду розгляне справу №  910/12342/16 за заявою ПАТ «Брокбізнесбанк» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію АТ «Брокбізнесбанк» про перегляд Верховним Судом України судових рішень у справі за позовом АТ «Брокбізнесбанк» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію АТ «Брокбізнесбанк» до ПП МПП «Айра» про визнання недійсним нікчемного договору та застосування наслідків недійсності договору.

На розгляд Великої Палати Верховного Суду справу передав Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду відповідно до підпункту 2 п. 1 розд. ХІ «Перехідні положення» ГПК України в редакції Закону України від 3 жовтня 2017 року № 2147-VІІІ «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів». Заяву АТ «Брокбізнесбанк» про перегляд Верховним Судом України судових рішень подано з підстав неоднакового застосування судами касаційної інстанції ст. 38 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», що спричинило ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах.

З ухвалою Великої Палати Верховного Суду про прийняття та призначення справи до розгляду можна ознайомитися за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/72909580.