flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВП ВС визначить порядок застосування норм щодо визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню

03 квітня 2018, 16:38

18 квітня 2018 року Велика Палата Верховного Суду розгляне справу № 320/8269/15-ц за позовом Брєєва М. О. до ТОВ «Порше Мобіліті», приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Хижняка А. М., третя особа – відділ державної виконавчої служби Святошинського районного управління юстиції у м. Києві, про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню за касаційною скаргою позивача на рішення Апеляційного суду Запорізької області від 20 жовтня 2016 року.

На розгляд Великої Палати Верховного Суду справу передала колегія суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду відповідно до ч. 5 ст. 403 ЦПК України.  Колегія суддів дійшла висновку, що формування єдиної правозастосовчої практики потребує однакового застосування як норм Закону України «Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень», так і норм щодо способів захисту при визнанні виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, для врахування прав та інтересів боржника, кредитора та інших учасників цивільного обороту.

З ухвалою Великої Палати Верховного Суду про прийняття та призначення справи до розгляду можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/72909559.