flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС Валентина Данішевська вдячна тим, хто аналізує практику Суду на своїх сторінках у ФБ

31 березня 2018, 21:59

Верховний Суд прагне бути якомога відкритішим для суспільства, цінує увагу людей до своєї роботи та намагається дбати про комунікацію із громадськістю. Суд також вдячний усім правникам, які аналізують рішення Суду на своїх сторінках у Фейсбуку.

Про це зазначила Голова ВС Валентина Данішевська під час заходу «100 днів роботи Верховного Суду». «Ми з самого початку своєї роботи намагаємося дбати про комунікацію з вами», – наголосила вона. Валентина Данішевська звернула увагу, що про всі важливі рішення, яких очікують і професійні юристи, і громадяни загалом, повідомляється на сайтах судової влади, Верховного Суду та на відповідних сторінках у мережі «Фейсбук». При цьому ВС прагне покращувати роботу в цьому напрямі.

Також Валентина Данішевська висловила подяку правникам, які аналізують прийняті Верховним Судом рішення:  «Хочу подякувати всім, хто аналізує нашу практику і на своїх сторінках пише про те, що підтримує нашу позицію, або, можливо, вважає її не зовсім вдалою. Нам ця інформація дуже потрібна. Оскільки таким чином ми бачимо, як відгукується суспільство на наші дії». Голова ВС закликала юристів продовжувати цю роботу, щоб судді ВС бачили, що думає правнича спільнота з приводу тих чи інших рішень.  

Крім того, Валентина Данішевська, відповідаючи на запитання, висловила думку про те, як адвокати можуть вплинути на судову практику. «Якщо ви зможете переконати суддю в тому, що бачення чи уявлення про зміст тієї чи іншої норми застаріле і що сучасні умови життя вимагають іншого розуміння, то, думаю, що судді до цього дослухаються», – зазначила Голова Верховного Суду. Також Валентина Данішевська додала, що сьогодні у ВС є всі можливості, щоб долати застарілу практику попередників, власну практику і дотримуватися сучасних підходів.

«Від того, наскільки потужною є позиція адвоката, залежить і те, чи буде долати суд свою практику», – наголосила Голова ВС.