flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Cудовий захист є примарним, якщо рішення суду не виконуються», – Голова Верховного Суду Валентина Данішевська

30 березня 2018, 20:21

Сьогодні, 30 березня, на науково-практичній конференції «Реформа виконавчого провадження: сьогодення та перспективи» з вітальним словом виступила Голова Верховного Суду Валентина Данішевська.

«Ми всі розуміємо та знаємо, що судовий захист є примарним, якщо рішення суду не виконуються. Судова реформа і створення нового Верховного Суду мали на меті відновлення довіри до судової влади. Адже якщо немає в країні справедливого суду, то немає і демократичної держави. Тому ми як представники судової системи дуже залежні від того, чи вдасться вам  зробити прорив у сфері виконання рішень», – звернулася Валентина Данішевська до учасників конференції.

Голова Верховного Суду також вказала на те, що необхідно спільними зусиллями позбутися законних підстав невиконання рішення суду.
«Важливо, щоб ми з вами мали всі необхідні інструменти для виконання судового рішення. Адже люди, які звертаються до суду та отримують судове рішення, не розуміють, чому вони не досягають захисту порушеного права», – наголосила вона.

«Ми з вами маємо спільно проаналізувати, чому не вдається виконати те чи інше судове рішення. Тому необхідно визначити, у яких випадках нам заважає законодавство, у яких – об’єктивна неможливість людини виконати судове рішення у зв’язку із фінансовими труднощами. Можливо, не вистачає інституційної спроможності виконавчої служби чи наявності у судів механізмів реалізувати такий спосіб захисту, який не сприяє відновленню права», – зауважила Голова ВС.

«Будемо вдячні, якщо результати такого аналізу будуть направлені до Верховного Суду для ознайомлення та формування відповідних висновків. Я вірю в те, що ми спільними зусиллями забезпечимо належне виконання судових рішень для людей!» – резюмувала Валентина Данішевська.