flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Секретаріат Кабінету Міністрів України має відповідати на запити, адресовані КМУ – Верховний Суд

28 березня 2018, 16:23

21 березня 2018 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду розглянув адміністративну справу за позовом громадянина до Секретаріату Кабінету Міністрів України про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити певні дії.

 З матеріалів справи вбачається, що позивач двічі звертався до Секретаріату Кабінету Міністрів України із запитом на інформацію, в якому просив надати доступ до інформації про прийняту Кабінетом Міністрів України постанову.

Заявникові повідомили, що запитана постанова оформляється відповідно до регламентних вимог.

Стверджуючи про неповноту та недостовірність наданої Секретаріатом Кабінету Міністрів України інформації, позивач звернувся до суду.

Верховний Суд погоджується з висновками судів попередніх інстанцій про те, що відповідач, будучи розпорядником запитуваної інформації про прийняту на засіданні Кабінету Міністрів України постанову, надав неповну відповідь на первинний інформаційний запит позивача й не надав запитуваних документів, а повторний запит позивача скерував до розробника проекту постанови – Міністерства внутрішніх справ України.

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» Секретаріат Кабінету Міністрів України забезпечує розгляд та надання відповідей на запити, що надходять до Кабінету Міністрів України.

Отже, Верховний Суд погоджується з висновками судів першої та апеляційної інстанції про наявність у спірних правовідносинах порушень прав позивача, а також із обраним судами способом їх захисту – покладенням на відповідача обов’язку повторно розглянути відповідні запити.

Детальніше з текстом постанови можна ознайомитися за посиланням

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/72965208/.