flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівників ВС ознайомили з досвідом Німеччини в організації діяльності суду, кадрової роботи та адміністративного нагляду

22 березня 2018, 20:41

19‒22 березня 2018 року в рамках проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності Верховного Суду у сфері захисту прав людини на національному рівні» (далі – проект Twinning) німецькі експерти провели семінари для працівників апарату Верховного Суду на тему «Управління судом, управління людськими ресурсами та методи сучасного контролю: досвід країн Європи».

Експерти проекту Twinning також зустрілися з Головою Верховного Суду Валентиною Данішевською та обговорили питання подальшої взаємодії і перспективні напрями співпраці.

Заступник голови Вищого суду землі Північний Рейн-Вестфалія Федеративної Республіки Німеччина Крістіан Шмітц-Юстен та начальник відділу підготовки працівників апарату цього суду Герд Нолден протягом тижня провели семінари для близько 70 співробітників апарату Верховного Суду. Учасниками навчальних тренінгів стали начальники управлінь і відділів, помічники суддів, секретарі судових засідань, консультанти, головні та провідні спеціалісти Верховного Суду.

Експерти поділилися із працівниками Верховного Суду досвідом з питань організації роботи суду, а саме: впровадження сучасних електронних систем у робочі процеси, мотивації персоналу, заходів протидії корупції, управління змінами та оцінювання персоналу.

Міжнародні експерти зазначили, що працівники апарату суду, як і судді, мають працювати ефективно та наполегливо, щоб довіра суспільства до судової системи зростала.

Довідково: 

Завдання проекту Twinning: посилення інституційної спроможності Верховного Суду шляхом формування єдиної судової практики під час здійснення правосуддя, правильного застосування чинного законодавства, а також забезпечення доступу до правосуддя та принципів верховенства права в Україні. Проект впроваджуватимуть протягом 24 місяців німецькі та латвійські установи: Німецький фонд міжнародного правового співробітництва (IRZ) та Міністерство юстиції Латвійської Республіки. Верховний Суд є основним бенефіціаром проекту Twinning.

Twinning – інструмент інституціональної розбудови і нова форма безпосереднього технічного співробітництва між органами влади держав – членів ЄС та країн-бенефіціарів. Визначальною рисою проектів Twinning є безпосередній обмін специфічним досвідом в окремо взятій сфері державного регулювання з метою впровадження норм та стандартів ЄС.

Проект Twinning фінансується Європейським Союзом.