flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд розгляне зразкову справу щодо нарахування пені та штрафів платникам податків, розташованим у зоні АТО

12 березня 2018, 14:43

26 березня 2018 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду розгляне зразкову справу за позовом Обласної комунальної установи «Луганський центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень» до Головного управління Державної фіскальної служби в Луганській області про визнання протиправним та скасування рішення.

Суть справи полягає у тому, що позивач – платник єдиного внеску, який перебуває на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території населених пунктів, де проводиться антитерористична операція, у своїй заяві просить скасувати рішення відповідача (територіальний орган доходів і зборів) про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску.

Позивач доводить у своїй заяві, що саме перебування платників єдиного внеску на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території населених пунктів, де проводилася антитерористична операція, є підставою для зупинення застосування заходів впливу та стягнення і відповідальності за порушення норм Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».          

Відповідно до вимог частини п'ятої статті 290 Кодексу адміністративного судочинства України Верховний Суд вирішує зразкові справи за правилами спрощеного позовного провадження з урахуванням особливостей, визначених цією статтею.

Звертаємо увагу, що відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України (частина третя ст. 291) суди мають враховувати правові висновки Верховного Суду, викладені у рішенні за результатами розгляду зразкової справи.

Інформацію про розгляд справи можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: supreme.court.gov.ua.

 

Ухвала Верховного Суду від 05.03.2018 № Пз/9901/22/18 (812/292/18) – https://supreme.court.gov.ua/supreme/pro_sud/zrazkova-sprava/zrazkova_9901_22_18.