flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Верховного Суду зустрілася з представниками Німецького фонду міжнародного правового співробітництва

15 лютого 2018, 11:54

15 лютого 2018 року Голова Верховного Суду Валентина Данішевська зустрілася із представниками Німецького фонду міжнародного правового співробітництва (IRZ) для обговорення питань щодо подальшої взаємодії.

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська подякувала міжнародним партнерам за висловлену готовність підтримувати прагнення нашої держави до ефективних якісних змін у процесі реформування системи правосуддя.

Судді повинні навчатись завжди, - наголосила Валентина Данішевська, – і тоді ми досягнемо своєї мети – підвищення авторитету Верховного Суду та судової системи в цілому.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективні напрями співпраці, а саме: забезпечення єдності судової практики, судовий менеджмент, комунікації, довіра до судової системи, електронний суд тощо, та дійшли згоди, що ефективною формою такої співпраці будуть, переважно, фахові дискусії суддів.

Німецький фонд є стратегічним партнером Верховного Суду як найвищої судової установи держави Україна і вже традиційно на початку кожного року проводяться такі зустрічі з метою визначення напрямів співпраці на майбутній період.

Фонд також надавав допомогу в розробці Цивільного, Цивільного процесуального кодексів України та Кодексу адміністративного судочинства України. Це важливі здобутки співробітництва, які позитивно впливають на судову реформу та в цілому наближають українське законодавство до європейських стандартів, зміцнюють незалежність судової системи і сприяють становленню верховенства права в Україні.

У зустрічі взяли участь директор Німецького фонду міжнародного правового співробітництва (IRZ) Штефан Хюльсхьорстер, старший менеджер проектів Німецького фонду (IRZ) Вольфрам Гертіг, юридичний радник Німецького фонду (IRZ) Геннадій Рижков та начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду Ліна Губар.

Довідково. Німецький фонд міжнародного правового співробітництва (IRZ) засновано в Німеччині у 1992 році.

Фонд надає експертні консультації, долучається до процесу розробки законопроектів, сприяє навчанню та підвищенню кваліфікації суддів, прокурорів, адвокатів, нотаріусів, науковців та молодих юристів.