flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд у складі колегій суддів Касаційного цивільного суду розглянув перші судові справи

22 січня 2018, 14:57

16 та 18 січня 2018 року Верховним Судом у складі колегій суддів Касаційного цивільного суду було розглянуто 244 справи.

Розгляд справ здійснювався в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, без виклику учасників справи.

Копію судових рішень учасникам справи буде надіслано протягом двох днів з дня його складення у повному обсязі в електронній формі у порядку, визначеному законом (ч. 5 ст. 272 ЦПК).

Із результатами розгляду зазначених справ Верховним Судом у складі колегій суддів Касаційного цивільного суду можна буде ознайомитися на цьому сайті у рубриці «Громадянам».

Крім того, за період 15 грудня 2017 – 19 січня 2018  рр. за результатами розгляду касаційних скарг було відкрито 878 касаційних проваджень, у 180 касаційних провадженнях відмовлено у відкритті та повернуто з різних підстав, 925 касаційних скарг залишено без руху, оскільки вони були оформлені з порушенням вимог, встановлених законодавством, відповідно надано строк для усунення їх недоліків.

За результатами попереднього розгляду колегіями у складі трьох суддів призначено на розгляд колегій у складі п’яти суддів 101 справу, у 35 справах – касаційні скарги залишено без задоволення, в одній справі судове рішення скасовано.

На розгляд палати, об’єднаної палати Касаційного цивільного суду та Великої Палати Верховного Суду передано 17 справ.