flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду очолив Станіслав Кравченко

08 грудня 2017, 12:27

Станіслава Кравченка обрано Головою Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду строком на чотири роки. 

"За" проголосувало 23 судді із 28 зареєстрованих на зборах.

До Великої Палати Верховного Суду збори суддів Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду строком на три роки обрали чотирьох суддів: 
- Олександру Яновську (20 "за");
- Володимира Британчука (17 "за");
- Наталію Антонюк (15 "за");
- Леоніда Лобойка (15 "за").

Довідково: Велика Палата Верховного Суду є постійно діючим колегіальним органом Верховного Суду, до складу якого входить двадцять один суддя Верховного Суду.
Велика Палата Верховного Суду, зокрема, у визначених законом випадках діє як суд касаційної інстанції з метою забезпечення однакового застосування норм права касаційними судами; діє як суд апеляційної інстанції у справах, розглянутих Верховним Судом як судом першої інстанції; аналізує судову статистику та вивчає судову практику, здійснює узагальнення судової практики.
Судді Верховного Суду обираються до Великої Палати зборами суддів відповідних касаційних судів з числа суддів таких касаційних судів. Суддя Верховного Суду, обраний до Великої Палати, не здійснює правосуддя у відповідному касаційному суді.

Зборами суддів Касаційного кримінального суду утворено судові палати та визначено їх кількісний та персональний склад. Секретарем Першої судової палати обрано Василя Огурецького; секретарем Другої судової палати – Валентину Щепоткіну.

Також обрано суддів Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду до об’єднаної палати.
Від Першої судової палати до об’єднаної палати обрано суддів: Ірину Григор'єву та Василя Огурецького; від Другої судової палати до об'єднаної палати – Миколу Мазура та Валентину Щепоткіну.

Валентину Щепоткіну обрано заступником Голови Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду.

Заступник голови касаційного суду обирається на посаду строком на чотири роки за пропозицією голови касаційного суду з числа секретарів судових палат відповідного касаційного суду.