flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд справ, переданих на розгляд судових палат, об’єднаних палат касаційних судів та Великої Палати Верховного Суду

26 серпня 2024, 13:04

Цього тижня інформуємо вас про перелік справ, переданих на розгляд Великої Палати Верховного Суду та об’єднаних палат касаційних судів відповідно до ухвал про передачу, внесених до ЄДРСР з 19 по 25 серпня 2024 року.

Справи, передані на розгляд ВП ВС:

Ухвалою КЦС ВС від 14 серпня 2024 року на розгляд ВП ВС передано справу для відступу від висновку ВП ВС та КГС ВС щодо визначення Міністерства юстиції України як належного відповідача чи співвідповідача за позовами про визнання протиправним і скасування наказу міністерства, яким скасовано рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав та їх обтяжень.

Справи, передані на розгляд ОП КАС ВС:

Ухвалою КАС ВС від 16 серпня 2024 року на розгляд ОП КАС ВС передано справу для відступу від висновку ОП КАС ВС, згідно з яким положення п. 1 ч. 5 ст. 361 КАС України містять імперативний припис, що встановлена Конституційним Судом України неконституційність (конституційність) закону, іншого правового акта чи їх окремого положення, застосованого (не застосованого) судом при вирішенні справи, може бути підставою для перегляду рішення за виключними обставинами тільки за умови, якщо таке рішення суду ще не виконане, незалежно від того, чи це рішення про задоволення позовних вимог або про відмову в їх задоволенні.

Ухвалою КАС ВС від 21 серпня 2024 року на розгляд ОП КАС ВС передано справу для відступу від висновку КАС ВС щодо неможливості оскарження в касаційному порядку постанов апеляційного суду, якими скасовано ухвалу суду першої інстанції, що перешкоджає подальшому провадженню у справі.

Справи, передані на розгляд ОП ККС ВС:

Ухвалою ККС ВС від 14 серпня 2024 року на розгляд ОП ККС ВС передано справу для відступу від висновку ККС ВС щодо зарахування в порядку ст. 577 КПК України часу тримання обвинуваченого під вартою на території запитуваної держави рф у зв’язку з вирішенням питання про його видачу в Україну до загального строку відбування покарання, призначеного вироком місцевого суду.