flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд справ, переданих на розгляд судових палат, об’єднаних палат касаційних судів та Великої Палати Верховного Суду

22 липня 2024, 12:01

Цього тижня інформуємо вас про перелік справ, переданих на розгляд Великої Палати Верховного Суду та об’єднаних палат касаційних судів відповідно до ухвал про передачу, внесених до ЄДРСР з 15 по 21 липня 2024 року.

Справи, передані на розгляд ВП ВС:

  1. Ухвалою КЦС ВС від 26 червня 2024 року на розгляд ВП ВС передано справу для відступу від висновку ВП ВС та КЦС ВС (шляхом уточнення), що в разі оскарження громадянином актів і дій громадських організацій (об'єднань) визначення належності відповідних питань до внутрішньоорганізаційної діяльності або виключної компетенції громадської організації (громадського об’єднання) у кожному конкретному випадку вирішує суд.
  2. Ухвалою КЦС ВС від 3 липня 2024 року на розгляд ВП ВС передано справу для відступу від висновку ВП ВС та КЦС ВС (шляхом уточнення) про те, що учасники бойових дій звільняються від сплати судового збору на підставі положень п. 13 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» в усіх судових інстанціях під час розгляду справ, пов’язаних з їхнім соціальним захистом.
  3. Ухвалою КЦС ВС від 3 липня 2024 року на розгляд ВП ВС передано справу для відступу від висновку КГС ВС щодо можливості закриття провадження у справі за заявою про видачу дубліката виконавчого листа / заміну сторони виконавчого провадження, яка подана повторно.
  4. Ухвалою КЦС ВС від 10 липня 2024 року на розгляд ВП ВС передано справу для вирішення виключної правової проблеми щодо порядку встановлення юридичного факту здійснення постійного догляду за особою, яка за станом здоров’я потребує постійного стороннього догляду.
  5. Ухвалою КЦС ВС від 10 липня 2024 року на розгляд ВП ВС передано справу для вирішення виключної правової проблеми щодо початку перебігу шестимісячного строку, визначеного ч. 2 ст. 46 ЦК України, для оголошення фізичної особи померлою.

Справи, передані на розгляд ОП КЦС ВС:

  1. Ухвалою КЦС ВС від 10 липня 2024 року на розгляд ОП КЦС ВС передано справу для відступу від висновку КЦС ВС щодо оскарження в касаційному порядку ухвал про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, чи ухвал про відмову в задоволенні заяви про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню.