flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Верховного Суду проходять навчання у сфері європейської інтеграції

12 липня 2024, 16:45

Працівники Апарату Верховного Суду долучилися до двотижневої програми навчання з посилення адміністративного потенціалу України в процесі євроінтеграції.

Під час навчання учасники ознайомляться з основними принципами права ЄС та проаналізують їх зв'язок із законодавством України, дізнаються про основні правила переговорного процесу та імплементації права ЄС, поглиблять знання щодо європейської економічної інтеграції. Крім того, співробітники ВС зможуть оцінити баланс сил і стратегії дій у ЄС, розглянуть, яким чином відбувається процес прийняття рішень у ЄС.

Про все це розповідатимуть провідні спеціалісти проєкту ЄС «Право-Justice» та інші спікері, які співпрацюють із Коледжем Європи в Натоліні.

З першою лекцією вже виступив польський дипломат, який із 2012 по 2016 рік очолював представництво ЄС в Україні, Ян Томбінський.

Довідково: Natolin4Capacity Building – це високоінноваційна та цільова освітня програма, яка фінансується ЄС і реалізується Коледжем Європи в Натоліні. Вона була створена для підтримки державного управління України у впровадженні комплексних реформ та Угоди про асоціацію між ЄС і Україною (АА).

Ця ініціатива реалізується Коледжем Європи в Натоліні у співпраці з ключовими партнерами – Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції України, Національним агентством України з питань державної служби, Вищою школою публічного управління і Представництвом Європейського Союзу в Україні.