flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники судової системи України відвідали США з навчальним візитом

10 липня 2024, 17:50

З метою обміну практичним досвідом та зміцнення співпраці українська делегація відвідала США. До навчального візиту долучилися представники судової влади України, серед яких був і суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді, член Ради суддів України Віктор Остапук.

Учасники делегації провели зустрічі з іноземними колегами, під час яких дізналися про особливості роботи американської судової та правоохоронної систем та розповіли про досвід України в цих галузях.

Зокрема, гості мали можливість поспілкуватися із суддями та головою Вищого суду судового округу Кобб (м. Марієтта, штат Джорджія) Енн Харіс. Крім того, вони відвідали судові засідання.

У Вашингтоні українська делегація провела зустрічі з капеланом Сенату США, адміралом ВМС США Баррі Блеком та капеланом Палати представників США, адміралом ВМС США Маргарет Кіббен.

Також учасники делегації відвідали посольство України в США, де зустрілися з Послом України в США Оксаною Маркаровою.

Плідне обговорення відбулося з Головою Верховного суду штату Північна Кароліна (м. Ролі) Полом Ньюбі. Суддя поінформував представників України про роботу установи, зосередившись на структурі Суду та особливостях його функціонування.

Жвавий інтерес викликала зустріч із прокурором Східного округу Північної Кароліни Боббі Хігдоном, який поділився досвідом з українськими колегами та розповів про низку кримінальних справ, у розслідуванні яких брав участь. Зокрема, його було залучено як експерта під час розслідування воєнних злочинів, вчинених у Югославії.

В межах візиту українська делегація мала можливість відвідати такі визначні місця, як Капітолій (будівля Конгресу США), штаб-квартиру Світового банку, Департамент шерифа округу Давсон (судові приміщення цього округу та навчальні заклади), місію Біллі Грема та Департамент поліції Шарлотт-Мекленбурга. Під час огляду останнього закладу гості ознайомилися з роботою слідчого ізолятора й особливостями утримання осіб у ньому.

Серед іншого, представники України дізналися актуальну інформацію щодо діяльності судових органів США. Окрему увагу було приділено обговоренню забезпечення охорони та безпеки об’єктів системи правосуддя і учасників судових процесів.

Українські й американські колеги обмінялися професійним досвідом і поділилися дієвими практиками в роботі судової системи кожної з країн.

Представники американської судової системи висловили свою підтримку українським колегам та українському народу загалом, а також підтвердили зацікавленість щодо подальшої співпраці.

Візит організовано Національною школою суддів України спільно з благодійною організацією «Global Christian Support».