flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти-правники ознайомилися з роботою Верховного Суду

18 червня 2024, 17:55

Студенти факультету підготовки фахівців права, управління та економічної безпеки Донецького державного університету внутрішніх справ відвідали Верховний Суд.

Під час екскурсії в Касаційному цивільному суді у складі ВС майбутні юристи ознайомилися з роботою відділу звернень громадян, канцелярії суду, спробували себе в ролі суддів та учасників процесу в залі судових засідань. На жаль, повітряна тривога, а не звичайна цікавість, змусила їх побувати й в укритті КЦС ВС.

У межах екскурсії зі студентами зустрівся суддя Верховного Суду у КЦС Максим Тітов. Він сказав, що для досягнення успіху треба мати мрію, з якої все починається. Якщо хтось обирає бути юристом, то ця професія повинна йому подобатися, бо головне – це інтерес до професії.  

Суддя порадив приділяти максимальну увагу навчанню, і не тільки в юридичній сфері, оскільки юрист повинен мати різносторонні знання. Зокрема, важливе значення мають психологія, філософія і навіть математика. При цьому правник повинен навчатися протягом усього життя, постійно підвищувати свої професійні навички.  

Також він акцентував, що надважливою рисою юриста, особливо судді, є критичне мислення. Порадив студентам усю інформацію піддавати критиці, розбиратися в ній та пояснювати для себе. Не варто сліпо покладатися на чиюсь думку, а слід намагатися зрозуміти явище самотужки.

Крім того, майбутні правники відвідали Кловський палац, ознайомилися з його історією, дізналися про роботу ВС.

Особливу зацікавленість у них викликали експонати музею, адже це унікальна можливість побачити історію розвитку судової системи в Україні від стародавніх часів до сьогодення.