flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Верховного Суду стали співавторами Науково-практичного коментаря Конституції України

10 травня 2024, 15:14

Голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, судді ВС у КАС Альберт Єзеров і Семен Стеценко та секретар Пленуму Верховного Суду, секретар Першої судової палати Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Дмитро Луспеник долучилися до написання Науково-практичного коментаря Конституції України. Цей коментар був підготовлений під егідою Національної академії правових наук України та Конституційного Суду України за сприяння Програми підтримки ОБСЄ для України.

У 2003 році Національна академія правових наук України видала перший Науково-практичний коментар Конституції України, а в 2011 році вийшло з друку його друге видання. Проте з того часу до Конституції України були внесені зміни, у зв’язку з чим постала необхідність опрацювання науковцями конституційних норм і підготовки їх фахового коментаря. Така праця стала вкрай затребуваною з огляду на реалії сьогодення, а також на те, що подібні коментарі, в яких було б ґрунтовно проаналізовано конституційні норми, не видавалися досить довгий час.

До складу авторського колективу також увійшли провідні вітчизняні науковці, члени Національної академії правових наук України, судді Конституційного Суду України, народні депутати України, представники органів державної влади, правоохоронних органів.