flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Врегулювання позапроцесуального конфлікту інтересів у суддівській діяльності: судді проаналізували практичні аспекти

09 травня 2024, 17:13

Практику врегулювання позапроцесуального конфлікту інтересів у діяльності судді обговорили під час семінару за участю голови Комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Ради суддів України, судді Верховного Суду у Касаційному господарському суді Єгора Краснова.

У межах семінару учасники проаналізували можливі ситуації виникнення конфлікту інтересів у діяльності судді та алгоритми запобігання йому.

Крім того, суддя ВС у КГС та заступник Голови РСУ, суддя Господарського суду міста Києва Оксана Марченко представили проєкт змін до Кодексу суддівської етики та відповіли на запитання колег.

Як зауважив Єгор Краснов, необхідність оновлення Кодексу суддівської етики зумовлена як змінами в законодавстві, так і потребою в підвищенні довіри до судової влади. При підготовці Кодексу додатково було враховано Висновок № 25 Консультативної ради європейських суддів про свободу вираження поглядів суддів. У ньому розглянуто основні аспекти вираження поглядів суддів, а також ідеться про правовий та етичний обов’язок судді висловлюватися з метою захисту верховенства права та демократії на національному, європейському і міжнародному рівнях.

Семінар відбувся у Хмельницькому апеляційному суді за участю суддів ХАС та місцевих загальних судів.

Фото надані організаторами заходу.