flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розслідування і розгляд воєнних злочинів: суддя ВП ВС відвідав США в межах програми «Відкритий світ»

23 квітня 2024, 10:29

Суддя Великої Палати Верховного Суду Микола Мазур у складі групи українських фахівців, до якої входили представники судової влади, прокуратури та Збройних Сил України, узяв участь у візиті до Сполучених Штатів Америки в межах програми обмінів Конгресу США «Відкритий світ». Візит був присвячений розслідуванню і розгляду численних воєнних злочинів, скоєних російськими силами на території України.

У межах поїздки українська делегація зустрілася з представниками групи з питань відповідальності за воєнні злочини в Україні Міністерства юстиції США, Державного департаменту США та аналітичних підрозділів Конгресу США, з якими обговорили проблеми й перспективи притягнення до кримінальної відповідальності за воєнні злочини, вчинені росіянами. Серед іншого, учасники української делегації наголошували на важливості сталої та безперервної підтримки України з боку США й інших західних партнерів, адже без Перемоги над агресором неможливо забезпечити справжній мир і відновлення правопорядку.

Учасники візиту також поспілкувалися з американськими суддями, прокурорами, адвокатами, поліцейськими та правознавцями, ознайомилися з функціонуванням правової системи США, а також обговорили питання, пов’язані з темою поїздки.

Окрім того, українська делегація двічі виступила перед представниками місцевої громади у Вудленді (штат Каліфорнія) з презентацією щодо розслідування воєнних злочинів в Україні. Спікери, акцентуючи на численних і страшних воєнних злочинах, які вчиняють російські загарбники проти України та українських громадян, розповіли звичайним американцям про жах війни, в якому продовжують жити українці.

Представники делегації висловлюють вдячність Congressional Office for International Leadership, Open World Program, Rotary International, the Woodland Noon Rotary Club, American Councils Ukraine за організацію візиту.