flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обмін досвідом між представниками української та нідерландської суддівських спільнот: судді ВС відвідали Нідерланди з навчальним візитом

20 березня 2024, 12:23

Ознайомлення зі стандартами та механізмами забезпечення доброчесності й суддівської етики в Нідерландах, а також обмін суддівським досвідом – такою була мета нещодавнього навчального візиту заступника Голови Верховного Суду Олександра Мамалуя та судді Великої Палати Верховного Суду, голови Етичної ради Лева Кишакевича у складі української делегації до м. Гааги (Нідерланди).

Під час навчального візиту представники судової влади України відвідали Верховний суд Нідерландів і поспілкувалися з Головою цього Суду Дінеке де Грот.

Окрім цього, учасники української делегації ознайомилися з роботою Ради правосуддя Нідерландів і завітали до Апеляційного суду в м. Ден Бош та Начального центру суддів. Важливим у контексті розгляду воєнних злочинів і злочинів проти людяності був і візит до Міжнародного кримінального суду.

Захід відбувся під егідою Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів у межах нідерландсько-українського проєкту «Справедлива, прозора і відповідальна система кримінальної юстиції в Україні», метою якого є розбудова гідної довіри та відповідальної судової системи.