flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ВС та КСУ взяли участь у роботі 24-го пленарного засідання Консультативної ради європейських суддів

25 грудня 2023, 14:00

У рамках робочого візиту представники від України в Консультативній раді європейських суддів (КРЄС) – суддя Верховного Суду, голова Комітету Ради суддів України з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Єгор Краснов та суддя Конституційного Суду України Віктор Городовенко відвідали м. Страсбург (Франція).

За результатами пленарного засідання КРЄС ухвалено Висновок № 26 (2023) стосовно використання новітніх цифрових технологій у судочинстві, який найближчим часом буде презентовано в Україні.

Крім того, в межах робочого візиту члени української делегації зустрілися із суддею ЄСПЛ від України Миколою Гнатовським та обговорили актуальну прецедентну практику ЄСПЛ.

Також відбулася зустріч із Постійним представником України при Раді Європи Борисом Тарасюком. Українські судді поінформували його про діяльність Верховного Суду та Конституційного Суду України, що спрямована на забезпечення безперервного й належного здійснення правосуддя в Україні в умовах воєнного стану.

Довідково. КРЄС – консультативний орган, утворений за рішенням Комітету міністрів Ради Європи з метою забезпечення високої якості системи правосуддя, верховенства права, захисту прав людини, сильної та незалежної судової влади, взаємоповаги між усіма гілками влади та зміцнення довіри до системи правосуддя і посилення ролі суддів у державах – членах Ради Європи.