flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВС ознайомилася з практикою німецької адміністративної юрисдикції

14 грудня 2023, 11:08

Суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді Анна Бучик долучилася до роботи 17-го німецько-українського колоквіуму «Адміністративний судовий процес» у Вищому адміністративному суді землі Рейнланд-Пфальц в м. Кобленц. Захід передбачав професійно-колегіальний обмін досвідом з метою ознайомлення з практикою німецької адміністративної юрисдикції.

Під час відвідування Вищого адміністративного суду землі Рейнланд-Пфальц відбулася зустріч, зокрема, з Президентом Конституційного суду та Вищого адміністративного суду землі Рейнланд-Пфальц Ларсом Брокером, старшим менеджером проєктів Німецького фонду міжнародного правового співробітництва (IRZ) Вольфрамом Гертіґом.

Програма візиту передбачала відвідини Нового центру правосуддя, де учасники ознайомилися із застосуванням інформаційних технологій на робочому місці судді, викликами та досвідом впровадження електронного судочинства. Також розглянули питання впливу конституційного права на тлумачення та застосування невизначених правових понять (на прикладах правових норм щодо шкільної освіти).

В межах заходу відбулося засідання 13-го сенату Вищого адміністративного суду землі Рейнланд-Пфальц, учасники якого обговорили актуальні питання законодавства про зібрання, завдання окремих представницьких органів суддів, господарське адміністративне право та посилання на європейське право.

Учасники заходу зустрілися з президенткою Адміністративного суду міста Майнц Беттіною Фраймунд-Голлер, віце-президенткою Андреа Несселер-Гелльманн та ознайомилися з роботою цього суду.

У межах візиту також відбулися фахові обговорення з головами сенатів Вищого адміністративного суду землі Рейнланд-Пфальц, під час яких, зокрема, йшлося про українське адміністративне судочинство, виклики та нинішню ситуацію.

Захід організував Німецький фонд міжнародного правового співробітництва (IRZ).