flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу щодо анулювання реєстрації політичної партії «Організація Українських Націоналістів» Верховний Суд направив на новий апеляційний розгляд

19 грудня 2023, 19:35

Верховний Суд у складі судової палати з розгляду справ щодо виборчого процесу та референдуму, а також захисту політичних прав громадян Касаційного адміністративного суду розглянув справу за позовом Міністерства юстиції України до політичної партії «Організація Українських Націоналістів» про анулювання реєстраційного свідоцтва цієї партії.

В касаційній скарзі «ОУН» просила скасувати постанову Шостого апеляційного адміністративного суду, який частково задовольнив вимоги Мін’юсту та анулював реєстрацію партії.

Верховний Суд цю касаційну скаргу задовольнив частково: скасував оскаржувану постанову та направив справу на новий апеляційний розгляд.  

Із постановою Верховного Суду від 19 грудня 2023 року у справі № 640/2933/20 (адміністративне провадження № К/990/6509/22) можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень – https://reyestr.court.gov.ua/ та в Базі правових позицій ВС https://lpd.court.gov.ua.