flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС виступив на міжнародній конференції в Європейському парламенті

04 грудня 2023, 11:45

На запрошення депутатки Європейського парламенту Анни Фотиги Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко взяв участь у міжнародній конференції «Справедливість і відповідальність у війні росії проти України. Рекомендації та шлях уперед», що відбулася в м. Брюссель (Бельгія).

Невдовзі виповниться два роки з дня, коли російська федерація розв’язала повномасштабну загарбницьку війну проти України. Для того щоб забезпечити справедливе правосуддя для жертв війни, винні у вчиненні жорстоких злочинів проти українців мають бути притягнуті до відповідальності як у межах судових процесів в Україні, так і із застосуванням міжнародних інституцій та механізмів.

Під час свого виступу Станіслав Кравченко окреслив загальний стан здійснення судочинства в умовах війни та висловив вдячність Європейському парламенту за підтримку України.

Також під час робочого візиту Голова ВС провів зустріч із депутаткою Європарламенту Анною Фотигою. Темою обговорення були виклики, що постали перед судовою системою України в умовах війни.