flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВС взяла участь у міжнародній конференції з питань захисту прав людини

23 листопада 2023, 16:53

Суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді Олена Губська долучилася до роботи Міжнародної конференції «Права людини: європейська перспектива», організованої Конституційним судом Польщі. Захід відбувся за участю, зокрема, голів і суддів Конституційного суду Польщі, Конституційного суду Бельгії, Конституційного суду Латвії, Конституційного суду Боснії і Герцеговини, Верховного суду Польщі, Вищого адміністративного суду Польщі.

Під час першої панелі, яка була присвячена правам людини, учасники зосередилися на питаннях ЄКПЛ і Хартії ЄС про основні права в практиці Конституційного суду Бельгії, права на успішне управління, на застосуванні заходів податкової безпеки з погляду захисту прав людини, юридичного захисту життя, а також обговорили неоднозначність терміна «права людини».

На другій тематичній панелі «Плюралізм аксіологічних уподобань як фактор, що визначає розуміння прав людини» обговорили проблеми впровадження тристороннього поділу влади як гарантії прав людини та заходи щодо захисту прав особи після внесення змін до Цивільного кодексу Польщі.

У межах третьої панелі конференції «Інтенсифікація та інтеграція заходів, спрямованих на захист прав людини – можливості та загрози. Права людини в умовах війни та практики тоталітарних режимів» учасники зупинилися на питанні розгляду та застосування юридичних методологій захисту основних прав, які використовує ЄСПЛ, у судову роботу Конституційного суду Латвії. Йшлося також про некомпенсовані воєнні збитки та шкоду і права людини, структуру та спосіб функціонування Європейського Союзу і ефективність захисту основоположних прав.