flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ВС взяли участь у щорічному міжнародному форумі з інтелектуальної власності для суддів

22 листопада 2023, 11:25

Судді судової палати для розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності, а також пов’язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Ігор Бенедисюк та Ірина Булгакова взяли участь у Форумі з питань інтелектуальної власності для суддів. Захід, традиційно організований Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ), відбувся в м. Женеві (Швейцарська Конфедерація) 15–16 листопада 2023 року.

Форум ВОІВ – це щорічний захід, який організовується Судовим інститутом ВОІВ і має на меті надати суддям з усього світу платформу для обміну досвідом щодо найбільш актуальних проблем у сфері інтелектуальної власності, які виникають у зв’язку з прискоренням інноваційного розвитку та транснаціональним використанням ІP. Щороку форум збирає близько 400 суддів, які представляють національні й регіональні юрисдикції.

Цьогорічна програма заходу охопила широкий спектр актуальних і важливих тем: правова охорона промислових зразків, торгових марок, географічних зазначень, питання ІP та конкуренції, алгоритми генеративного ШІ, IP та метавсесвіт, особливості доказування у справах, пов’язаних з ІP, спрощені процедури щодо вирішення спорів у сфері ІP, медіація як інструмент альтернативного вирішення спорів у сфері ІP.