flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ВС відвідали з навчальним візитом судові органи США та взяли участь у конференції щодо викликів сучасного правосуддя

17 жовтня 2023, 17:40

У межах навчального візиту, організованого Бюро з правоохоронних питань Державного департаменту США, судді Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді Надія Стефанів та Олександра Яновська відвідали судові органи штату Індіана, зокрема й Верховний суд штату Індіана.

Українська делегація була присутня під час судового розгляду кримінальної справи в апеляційному суді та у Верховному суді штату Індіана, після чого взяла участь в обговоренні разом із жінками-суддями процедурних особливостей розгляду цих справ.

Також учасники візиту зустрілися з представниками громадських і урядових організацій, що опікуються наданням допомоги жертвам торгівлі людьми та жінкам – жертвам домашнього насильства, ознайомилися з роботою притулків і центрів надання допомоги жінкам, потерпілим від злочинів.


Представники делегації від України взяли участь у щорічній конференції Національної асоціації жінок-суддів США «Задаючи темп правосуддю», що відбулася в м. Індіанаполісі (штат Індіана, США). Учасники заходу обговорили такі актуальні питання: «Злочин геноциду: розуміння правової концепції через сучасні загрози», «Допомога суддям у розумінні штучного інтелекту», «Проблеми торгівлі людьми: виявлення прихованих жертв торгівлі людьми та експлуатації», «Культурні та етичні міркування у суддівстві», «Кібернасильство: коли лідер стає жертвою» та ін.

Після завершення конференції судді ВС отримали сертифікати Національної асоціації жінок-суддів США.