flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Верховного Суду провів робочу зустріч із керівництвом НААУ

21 липня 2023, 15:45

21 липня 2023 року Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко зустрівся з Головою Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України Лідією Ізовітовою та Керівником секретаріату РАУ, секретаріату НААУ Вадимом Красником.

Представники НААУ під час зустрічі повідомили про складнощі роботи адвокатів в  умовах воєнного стану. Зокрема, було наголошено на актуальних проблемах у сфері адвокатури, серед яких є питання організації роботи як адвокатів, так і органів адвокатського самоврядування.

Голова ВС наголосив, що, незважаючи на воєнний стан та нелегкі часи, які нині переживає наша держава, правосуддя в Україні повинне відповідати вимогам європейських стандартів, одним з яких є дотримання прав на захист особи в кримінальному провадженні, в тому числі щодо розгляду воєнних злочинів.

Крім того, Голова ВС та представники НААУ окреслили напрями подальшої роботи, серед яких – проведення з представниками правоохоронних органів семінарів і круглих столів щодо обговорення проблематики, спричиненої новою категорією злочинів.